Please assign a menu to the primary menu location under menu

BUSINESS BLOG NEWS

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΑ ΝΕΑ

Ροή ειδήσεων

Χαρδαλιάς: Καθολικό lockdown και στην Κοζάνη

xardalias-870_thumb

Νέο lockdown στην Κοζάνη στα πρότυπα του Ασπρόπυργου, της Ελευσίνας και της Μάνδρας ανακοίνωσε σήμερα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

Ξεκινώντας την ενημέρωση, η Βάνα Παπαευαγγέλου, επικαλούμενη τα στοιχεία του ΕΟΔΥ, ανέφερε πως τα κύρια χαρακτηριστικά της προηγούμενης εβδομάδας ήταν η μείωση των κρουσμάτων και αντίστοιχη μείωση των εισαγωγών στα νοσοκομεία.

«Παραμένει εξαιρετικά υψηλή η διασπορά του ιού σε περιοχές όπως η Δυτική Αττική και η Κοζάνη», τόνισε

Είναι η πρώτη εβδομάδα που μειώθηκε ο αριθμός των ανθρώπων που βγαίνουν από τις ΜΕΘ, ενώ μείωση καταγράφεται και στο δείκτη Rt.

«Δεν πρέπει να επαναπαυόμαστε, υπογράμμισε για ακόμη μία φορά. Μία είναι η λέξη που μας εκφράζουμε: Ανησυχούμε. Ανησυχούμε πολύ. Ξέρουμε ότι πρέπει να τηρηθούν αυστηρά τα μέτρα περιορισμού, ώστε να μην τεθεί σε κίνδυνο η εύθραυστη ισορροπία που δημιούργησε το lockdown», σημείωσε η κυρία Παπαευαγγέλου.

«Η πλειονότητα του κόσμου έχει καταλάβει τη σπουδαιότητα της σχολαστικής τήρησης των μέτρων, αλλά υπάρχει ακόμη και τώρα μία μερίδα του πληθυσμού που είτε δεν πιστεύει στον κορωνοϊό, είτε έχει κουραστεί από την πολύμηνη παύση των δραστηριοτήτων. Ωστόσο, στόχος μας είναι να πάμε μπροστά μετά τις γιορτές και όχι να ξαναγυρίσουμε πίσω στην κατάσταση του Νοεμβρίου».

Η Βάνα Παπαευαγγέλου επέστησε την προσοχή στην τήρηση του ορίου ατόμων για τις συναθροίσεις.

Μαγιορκίνης: Αλλάζει η στρατηγική ελέγχων για τον κορονοϊό

Τη νέα στρατηγική για τον έλεγχο σε ολόκληρη τη χώρα ανακοίνωσε ο Γκίκας Μαγιορκίνης

«Πρόκειται για ένα εργαλείο που θα μας βοηθήσει να βελτιώσουμε την επιδημιολογική εικόνα που έχουμε για τη διασπορά του ιού» είπε ο κ. Μαγιορκίνης.

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις, τις επόμενες ώρες θα ξεκινήσουν τυχαία δωρεάν τεστ σε ολόκληρη τη χώρα. Ο στόχος είναι τα 12.000 τυχαία τεστ αντιγόνων σε καθημερινή βάση.

Τα τεστ θα γίνονται δωρεάν και το ραντεβού θα δίνεται μετά από αίτηση, με την εφαρμογή να είναι διαθέσιμη στις 21/12.

Οι πολίτες θα μπορούν να εκδηλώνουν ενδιαφέρον για τα τεστ μέσω της ιστοσελίδας testing.gov.gr.

Στις 28 Δεκεμβρίου, όσοι δηλώσουν συμμετοχή θα ειδοποιούνται ώστε να πηγαίνουν στα σημεία διενέργειας δωρεάν ελέγχου.

Η πλατφόρμα όπου θα συμπληρώνονται βασικά στοιχεία, όπως διεύθυνση, αριθμός τηλεφώνου κλπ, θα είναι διαθέσιμη από το βράδυ της Δευτέρας, τόνισε.

Φλώρος: Οι Ένοπλες Δυνάμεις θα συμβάλλουν στην επιδημιολογική επιτήρηση πληθυσμού μέσω rapid test

O Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος ανακοίνωσε τη συμμετοχή των Ενόπλων Δυνάμεων στη διαδικασία του testing, για την επιδημιολογική επιτήρηση του πληθυσμού μέσω της διενέργειας rapid test.

Χαρδαλιάς: Καθολικά lockdown σε Δυτική Αττική και Κοζάνη

Υπενθυμίζεται ότι για τους δήμους Ασπροπύργου, Ελευσίνας και Μάνδρας-Ειδυλλίας αλλά και στην Κοζάνη από σήμερα ισχύουν τα ακόλουθα:

1) Eπέκταση της απαγόρευσης κυκλοφορίας από τις 18:00- 05:00 (6 το απόγευμα έως τις 5 το πρωί) εξαιρουμένων των εργαζομένων και μόνο οι οποίοι θα μπορούν να μετακινούνται από την οικία τους και προς την εργασία τους και αντιστρόφως με αποκλειστική άδεια του εργοδότη τους.

2) Aναστολή λειτουργίας του λιανεμπορίου ακόμα και με τη μέθοδο του click away, των κομμωτηρίων, των καταστημάτων περιποίησης νυχιών, των βιβλιοπωλείων και όλων των επιχειρήσεων.

3) Αναστολή πάσης φύσεως εκκλησιαστικών τελετών κάθε δόγματος εξαιρουμένων των εξόδιων ακολουθιών με παρουσία μόνο στενών συγγενών που δεν θα ξεπερνούν τα 10 άτομα καθώς και η αναστολή ελεύθερης πρόσβασης σε ναούς για ατομική προσευχή και η τέλεση όλων των εκκλησιαστικών λειτουργιών μόνο με παρουσία κληρικών.

4) Μαζική εφαρμογή ελέγχων στον πληθυσμό των εν λόγω περιοχών με χρήση ταχέων αντιγονικών δοκιμασιών (rapid test) και με καθετοποιημένη σε βάθος ιχνηλάτηση των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων και των στενών επαφών αυτών. Ιδιαίτερη έμφαση των παραπάνω ελέγχων θα δοθεί στις περιοχές Νέα Ζωή, Νεόκτιστα, Άνω και Κάτω Φούσα, Γκορυτσά, Σοφό του δήμου Ασπροπύργου αλλά και στην ευρύτερη της Ελευσίνας και της Μάνδρας περιοχή.

Επισημαίνεται ότι ειδικά για την Κοζάνη, θα υπάρχουν ενδελεχείς έλεγχοι στους Δήμου Βοΐου και Εορδαίας.

5) Εντατικοποίηση ελέγχων στους εργαζομένους των επιχειρήσεων της περιοχής από κλιμάκια του ΕΟΔΥ, της γενικής γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και των ενόπλων δυνάμεων. Ενθαρρύνονται και συστήνονται στις επιχειρήσεις, έλεγχοι προσωπικού με ίδια μέσα με πρωτοβουλία των ιδιοκτητών τους και για την διενέργεια των περιοδικών αυτών ελέγχων θα ακολουθηθεί το μοντέλο 0-5-10, δηλαδή ο έλεγχος την 1η, την 5η και την 10η μέρα.

6) Mοριακός έλεγχος κάθε 5 μέρες στους εργαζόμενους όλων των μονάδων φροντίδας ηλικιωμένων των περιοχών αυτών.

7) Μαζική διανομή προστατευτικών μασκών με μέριμνα της τοπικής αυτοδιοίκησης

8) Απομόνωση των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων που δεν χρήζουν νοσηλείας σε νοσοκομείο, σε χώρους και δομές που έχουν ήδη εξασφαλιστεί γι αυτό το σκοπό από την γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και ειδικά σε περιπτώσεις που η κατ’ οίκον απομόνωση δεν κρίνεται εφικτή και εγκυμονεί κινδύνους για άλλα μέλη της οικογένειας.

9) Αναστολή λειτουργίας όλων των λαϊκών αγορών στους δήμους αυτούς καθώς και ο υποχρεωτικός έλεγχος με χρήση ταχέων αντιγονικών δοκιμασιών (rapid test) σε μικροπωλητές ως προϋπόθεση για την παροχή άδειας μετακίνησης εργασίας σε άλλες περιοχές και ο περιοδικός έλεγχος αυτών ανά τριήμερο.

10) Υλοποίηση εκστρατειών ενημέρωσης από κοινού με τους δήμους των περιοχών αυτών και την Αντιπεριφέρεια και σε συνεργασία με ΕΟΔΥ και γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και τη συμμετοχή επιστημόνων από τον χώρο των κοινωνικών επιστημών (ψυχολόγων, ανθρωπολόγων, κοινωνιολόγων) λόγω του εξειδικευμένου πληθυσμιακού προφίλ των περιοχών αυτών.

11) Εντατικοποίηση εκτεταμένων ελέγχων τήρησης εφαρμογής των προτεινόμενων μέτρων και η ενίσχυση των ελεγκτικών μηχανισμών στις περιοχές αυτές.

Πηγή άρθρου – businessnews.gr