Please assign a menu to the primary menu location under menu

BUSINESS BLOG NEWS

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΑ ΝΕΑ

Ροή ειδήσεων

Οι business των stars: Τα … διαμάντια άλλαξαν τη ζωή του Akon

akon

Οι business των stars: Τα … διαμάντια άλλαξαν τη ζωή του Akon23 Σεπτεμβρίου 2018Πρόσωπα & Απόψεις

Γράφει η Μαρία Γκουρτσιλίδου

Γεννήθηκε στην Αμερική και μεγάλωσε στη Σενεγάλη. Ο Akon παρουσιάζει τον εαυτό του πρώτα ως επιχειρηματία και μετά ως μουσικό. Κατάφερε και επέκτεινε το brand του ονόματός του πέρα από τα όρια της Τέχνης αναπτύσσοντας διάφορες επιχειρηματικές δραστηριότητες. Ωστόσο, αυτή για την οποία είναι ιδιαίτερα γνωστός και μάλιστα δέχθηκε πολλές φορές αρνητική κριτική είναι η αγορά ενός ορυχείου εξόρυξης διαμαντιών το 2006 στην Νότια Αφρική.

Το 2007 σε μία συνέντευξή του στην εφημερίδα «TheIndependent», είχε αναφέρει ότι «τα διαμάντια πάντα θα έχουν αγοραστικό ενδιαφέρον, τα ζευγάρια δεν θα πάψουν ποτέ να παντρεύονται και οι έγχρωμοι άνθρωποι θα θέλουν πάντα να λάμπουν». Παράλληλα, ο ίδιος είχε επισημάνει ότι «αν κάποιος φτάσει στο σημείο να διαθέτει αρκετά χρήματα με σκοπό να τα επενδύσει καλό θα ήταν να προτιμήσει μία επιχειρηματική δραστηριότητα που να συνδέεται με μία φυσική πηγή ώστε η επένδυση να έχει μεγάλη διάρκεια ζωής».

Ο Akon έχει αμερικάνικη προφορά αλλά παραμένει ένας αφρικανός, ο οποίος μεγάλωσε στην Αμερική. Ο τραγουδιστής και μουσικός παραγωγός – με καλλιτεχνικές ανησυχίες στην pop, R&B, hip hop και dance μουσική – γεννήθηκε το 1973 στο Σαιντ Λουίς στο Μιζούρι από Σενεγαλέζους γονείς. Η μητέρα του ήταν χορεύτρια και ο πατέρας του ντράμερ. «Ο τρόπος σκέψης μου είναι καθαρά αφρικανικός. Πήγα σχολείο στην Αμερική, αλλά τα πρώτα χρόνια της ζωής μου τα πέρασα στην Αφρική» είχε διευκρινίσει στο AlJazeera, προσθέτοντας ότι «όταν τελείωσα το σχολείο είχα την δυνατότητα να επιστρέψω στην Αφρική αλλά οι ευκαιρίες στην Αμερική ήταν περισσότερες και με καλύτερες προοπτικές».

Δεν έχει πιει ποτέ αλκοόλ και δεν έχει καπνίσει επίσης. Έτσι ισχυρίζεται τουλάχιστον… Τα αποφεύγει και τα δύο λόγω του μουσουλμανικού του θρησκεύματος. Οδηγήθηκε στη φυλακή για τρία χρόνια για κλοπές αυτοκινήτων και πορνεία. Μετά η τύχη του άλλαξε…

Το 2011 το περιοδικό Forbes τον κατέταξε στις 40 διασημότητες με τη μεγαλύτερη επιρροή στην Αφρική. Και δικαίως… Με τις επιχειρηματικές δραστηριότητες που έχει αναλάβει αποδεικνύει συνεχώς ότι σκοπός του είναι να βοηθήσει τους συνανθρώπους του και να τους αλλάξει τη ζωή ως προς ένα βαθμό. Η εταιρεία που έχει δημιουργήσει με την επωνυμία Akon Lighting Africa έφερε την ηλιακή ενέργεια σε περισσότερα από ένα εκατομμύριο νοικοκυριά σε 14 αφρικανικές χώρες. «Ξεκινήσαμε με σκοπό να εισάγουμε την ηλιακή ενέργεια σε αγροτικές περιοχές και κατοικίες και φτάσαμε στο σημείο να κατασκευάζουμε λαμπτήρες για τον φωτισμό στους δρόμους. Βάλαμε την ηλιακή ενέργεια στα χωριά. Στην ουσία έχουμε δημιουργήσει μία αλυσίδα προσλαμβάνοντας τους ντόπιους σε καίριες θέσεις ώστε να διατηρούνται ανέπαφες οι εγκαταστάσεις» τόνισε ο Akon σε δηλώσεις του.

Ο ίδιος παραδέχτηκε ότι όταν πρωτοέφερε την ηλιακή ενέργεια στην Αφρική, οι κάτοικοι τον κοίταζαν με καχυποψία. «Σκεφτόντουσαν ότι «είναι μουσικός, τι δουλειά έχει με την ενέργεια…»» είχε αποκαλύψει σε συνέντευξή του στο AlJazeera. Ωστόσο, οι αμφιβολίες των κατοίκων γρήγορα διαλύθηκαν όταν είδαν ότι ο γνωστός μουσικός έκανε τις ιδέες του πράξη. Το πιλοτικό πρόγραμμα ηλιακής ενέργειας που εγκαταστάθηκε σε κάθε χωριό κόστισε από 100.000 έως 200.000 δολάρια.

Πηγή άρθρου – businessnews.gr