Please assign a menu to the primary menu location under menu

BUSINESS BLOG NEWS

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΑ ΝΕΑ

Ροή ειδήσεων

ΗΠΑ-Τζο Μπάιντεν: Θα είμαι πρόεδρος όλων των Αμερικανών είτε με στήριξαν είτε όχι

biden870_thumb

H Aμερική είναι έτοιμη να γυρίσει ακόμη μια σελίδα στην ιστορία της, καθώς ορκίστηκε ο 46ος πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν. Ο ενωτικός λόγος του.

Υπό τη «σκιά» της πανδημίας, αλλά και της πρωτοφανούς πόλωσης που αφήνει πίσω της η προεδρία του Ντόναλντ Τραμπ, με νωπές ακόμη τις μνήμες από την εισβολή των οπαδών του στο Καπιτώλιο, ο Τζο Μπάιντεν ορκίζεται 46ος πρόεδρος των ΗΠΑ, αναλαμβάνοντας το βαρύ φορτίο να επαναφέρει τη χώρα στις «παραδοσιακές» γραμμές της μετά από μια τετραετία που επανακαθόρισε και διατάραξε το αμερικανικό αποτύπωμα στο διεθνές στερέωμα.

Η Λέιντι Γκάγκα έψαλλε τον εθνικό ύμνο και η Τζένιφερ Λόπεζ τραγούδησε προς τιμή του νέου προέδρου.

Ο εκλεγμένος πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Τζο Μπάιντεν έγραψε σήμερα στο Twitter ότι μια «καινούρια ημέρα» ανατέλλει στην Αμερική, λιγότερο από τρεις ώρες πριν από την ορκωμοσία του διαδεχόμενος τον Ντόναλντ Τραμπ.

Ο εκλεγμένος πρόεδρος Τζο Μπάιντεν και η εκλεγμένη αντιπρόεδρός Κάμαλα Χάρις έφτασαν στο Καπιτώλιο, για την ορκωμοσία. Λίγα λεπτά νωρίτερα είχε αφιχθεί στο Καπιτώλιο και ο απερχόμενος αντιπρόεδρος Μάικ Πενς, ο οποίος παρέστη στην τελετή, σε αντίθεση με τον Ντόναλντ Τραμπ ο οποίος έφυγε για τη Φλόριντα

«Μια καινούρια ημέρα στην Αμερική», έγραψε σε ένα tweet ο πρώην αντιπρόεδρος του Μπαράκ Ομπάμα ανήμερα της μεταβίβασης της εξουσίας.

Η τελετή

Ο Μπάιντεν ορκίστηκε από τον επικεφαλής του Ανωτάτου Δικαστηρίου και κατόπιν θα εκφωνήσει την πρώτη ομιλία του, στην οποία αναμένεται ότι θα παρουσιάσει το όραμά του «για την αντιμετώπιση της πανδημίας, την ανοικοδόμηση, την ένωση και την επούλωση του έθνους».

Λίγα λεπτά ορκίστηκε ως η πρώτη γυναίκα αντιπρόεδρος των ΗΠΑ η Κάμαλα Χάρις, γράφοντας ιστορία.

Ο ενωτικός λόγος του

Σήμερα «είναι η μέρα της Αμερικής, της Δημοκρατίας, είναι μια μέρα ελπίδας και αποφασιστικότητας» δήλωσε ο νέος πρόεδρος.

Ξεκινώντας την ομιλία του τόνισε: «Στόχος να ενώσω το έθνος μας και τον λαό μας. Ζητώ από όλους να είναι δίπλα μου σε αυτή την προσπάθεια. Πρέπει να καταπολεμήσουμε εχθρούς όπως το μίσος, τον εξτρεμισμό, την πανδημία, με ενότητα. Η αμερικανική ιστορία δεν εξαρτάται από καθέναν από εμάς ξεχωριστά αλλά από όλους μας. Είμαστε ένα εξαιρετικό έθνος, καλοί άνθρωποι και προσπαθούμε στην πορεία των χρόνων πολεμάμε για να τα καταφέρουμε. Έχουμε πολλά να κάνουμε, έχουμε πολλά πράγματα να διορθώσουμε. Μάθαμε και πάλι ότι η δημοκρατία είναι εύθραυστη αλλά τελικά η Δημοκρατία κυριάρχησε». Στη συνέχεια επεσήμανε πως «αυτή η στιγμή είναι ιστορική. Έχουμε μια πρόκληση μπροστά μας και είναι η ενότητα. Η ενότητα είναι ο δρόμος που πρέπει να ακολουθήσουμε. Αν λειτουργήσουμε ως Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής σας διαβεβαιώνω πως δεν θα βγούμε ποτέ ηττημένοι.» Ο πρόεδρος , αφού υπέγραψε τον όρκο της εξουσίας, μίλησε για τη σημασία της ενοποίησης της χώρας, λέγοντας «όλη μου η ψυχή είναι σε αυτό». Επίσης, κάλεσε τους Αμερικανούς να ενωθούν για να ξεπεράσουν τις εξαιρετικές προκλήσεις που αντιμετωπίζει το έθνος. «Για να ξεπεραστούν αυτές οι προκλήσεις, η αποκατάσταση της ψυχής και η διασφάλιση του μέλλοντος της Αμερικής απαιτούνται πολλά περισσότερα από λόγια και απαιτείται το πιο άπιαστο όλων των πραγμάτων σε μια δημοκρατία, η ενότητα», δήλωσε ο Μπάιντεν. «Ενωμένοι για να πολεμήσουμε τους εχθρούς που αντιμετωπίζουμε. Θυμός, δυσαρέσκεια και μίσος, εξτρεμισμός, ανομία, βία, ασθένεια, ανεργία και απελπισία. Με ενότητα μπορούμε να κάνουμε σπουδαία πράγματα, σημαντικά πράγματα», πρόσθεσε. Παράλληλα, δε δίστασε να ευχαριστήσει και τα δύο κόμματα, ενώ είπε: «Σε όσους δεν με υποστήριξαν: Δείτε τις απόψεις μου, αν διαφωνείτε καλώς, το δικαίωμα να διαφωνούμε με ειρήνη είναι η μεγαλύτερη δύναμη του έθνους. Η διαφωνία δεν πρέπει να οδηγήσει σε άρση της ενότητας. Ακούστε με, θα είμαι πρόεδρος για όλους τους Αμερικανούς.» «Θα αγωνιστώ πολύ σκληρά τόσο για εκείνους που με υποστήριξαν όσο και για εκείνους που δε με υποστήριξαν», είπε ο Μπάιντεν. Πηγή άρθρου – businessnews.gr