Please assign a menu to the primary menu location under menu

BUSINESS BLOG NEWS

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΑ ΝΕΑ

Ροή ειδήσεων

«Γαστρονόμος»: Απονομή βραβείων ποιότητας 2018

gastr_0

«Γαστρονόμος»: Απονομή βραβείων ποιότητας 201818 Οκτωβρίου 2018Πολιτική & Οικονομία

Με ιδιαίτερη χαρά το περιοδικό «Γαστρονόμος» και η εφημερίδα «Η Καθημερινή» βράβευσαν για 11η χρονιά φέτος διακεκριμένους Έλληνες παραγωγούς, μεταποιητές και εμπόρους ελληνικών τροφίμων, σε μια συγκινητική τελετή που έλαβε χώρα τη Δευτέρα 15 Οκτωβρίου στο Μέγαρο Καρατζά της Εθνικής Τράπεζας. Η βράβευση κάλυψε όλο το φάσμα του αγροδιατροφικού τομέα και έφερε στο προσκήνιο ιστορίες ανθρώπων που αγωνίζονται με πείσμα, ήθος και ευσυνειδησία παράγοντας εξαιρετικά προϊόντα με αυστηρά ποιοτικά κριτήρια. Προϊόντα που στέκονται με παρρησία ακόμα και στις ανταγωνιστικές διεθνείς αγορές και γίνονται πρεσβευτές της ελληνικής γαστρονομίας στο εξωτερικό.

Ακολουθεί αναλυτική λίστα με τους φετινούς βραβευθέντες:

ΤΙΜΗΤΙΚΟ ΒΡΑΒΕΙΟ

Στο Εργαστήριο Γευσιγνωσίας Ελαιολάδου Καλαμάτας του ΤΕΙ Πελοποννήσου, το οποίο είναι διεθνώς πιστοποιημένο, αυτοχρηματοδοτούμενο και το μόνο στην Ελλάδα που υπάγεται σε πανεπιστημιακό ίδρυμα, συνδέοντας την εκπαιδευτική διαδικασία με την πραγματική οικονομία.

ΒΡΑΒΕΙΟ ΓΥΝΑΙΚΕΙΑΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ

Στις «Γυναίκες Γαλακτοπαραγωγούς Γυναικόκαστρου» οι οποίες παράγουν το εξαιρετικό φρέσκο αγελαδινό γάλα «8 γυναίκες», ένα γάλα «από μητέρες για μητέρες», το οποίο μάλιστα κατόρθωσαν να βάλουν στα ράφια των σούπερ μάρκετ.

ΒΡΑΒΕΙΟ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΜΕΛΙΟΥ

Στην οικογένεια Κοπανέζου για το εξαίσιο θυμαρίσιο μέλι της «Thymeli», που περιέχει 81% γυρεόκοκκους θυμαριού. Για την παραγωγή του, οι κυψέλες τοποθετούνται σε απομονωμένους θυμαρότοπους, πάνω στα κοφτερά βράχια της Καλύμνου, δίπλα στη θάλασσα.

ΒΡΑΒΕΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ

  1. Στην οικογένεια Πρωτούλη για το πολυεπίδο, έξοχο βιολογικό ελαιόλαδο Aegean Gold από το Πλωμάρι της Λέσβου, ένα λάδι χρυσοπράσινο, λεπτόρρευστο, ελαφρύ και αρωματικό.
  2. 2. Και στους Ευτύχη Ανδρουλάκη και Μιχάλη Μάρακα για το χανιώτικο βιολογικό εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Pamako, το οποίο έχει υψηλή συγκέντρωση φαινολών και πωλείται στο εξωτερικό ως συμπλήρωμα διατροφής. Και τα δύο ελαιόλαδα ενθουσίασαν τους κριτές στην καθιερωμένη τυφλή γευσιγνωσία του «Γαστρονόμου».

ΒΡΑΒΕΙΟ ΕΥΗ ΒΟΥΤΣΙΝΑ

Στην χαλβαδοποιία Αργουδέλη, μια οικογενειακή επιχείρηση που κλείνει φέτος 90 χρόνια ζωής, με την 4η γενιά να έχει αναλάβει τα ηνία. Με σεβασμό στην ιστορία τους, εξελίσσονται χωρίς να χάνουν την ταυτότητά τους.

ΒΡΑΒΕΙΟ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ

Στην εταιρεία Corphes για το τσάι του βουνού που καλλιεργεί με βιολογικό τρόπο στα Καμβούνια όρη σε υψόμετρο 1.430 μέτρων, χρησιμοποιώντας σπόρο από τα αυτοφυή φυτά.

ΒΡΑΒΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ – ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΗ

Στην ελαιοπαραγωγό εταιρεία Vassilakis Estates, βραβευμένη από τον «Γαστρονόμο» το 2013. Η Εθνική Τράπεζα της απένειμε το δικό της ξεχωριστό βραβείο γιατί εξελίσσεται συνεχώς, με υπερσύγχρονες επενδύσεις και μηχανήματα, που έχουν ως αποτέλεσμα ένα εξαιρετικό προϊόν. Δεν είναι τυχαίο που το 95% της παραγωγής της εξάγεται.

ΒΡΑΒΕΙΟ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΤΥΡΟΚΟΜΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ

Στη φάρμα Μαλτέζου που παράγει ελληνικά κατσικίσια τυριά τύπου σεβρ εξαιρετικής νοστιμιάς, τα οποία έκλεψαν την παράσταση στην τυφλή γευσιγνωσία του «Γαστρονόμου».

ΒΡΑΒΕΙΟ ΠΡΟΪΌΝΤΟΣ ΕΥΡΕΙΑΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗΣ

Στην Κονσερβοποιία Βορείου Αιγαίου γιατί είναι μια επικερδής οικογενειακή ελληνική επιχείρηση που εξάγει σε όλη την Ευρώπη, επενδύει σε καινοτομίες και δεν λείπει από κανένα ελληνικό σπίτι τα τελευταία 40 χρόνια.

ΒΡΑΒΕΙΟ ΒΙΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑΣ

Στη δυναμική και δραστήρια βιοκαλλιεργήτρια Δήμητρα Τσακίρη, πτυχιούχο τεχνολόγο γεωπόνο, η οποία παράγει εξαιρετικά εποχικά φρούτα και λαχανικά, τα περισσότερα προερχόμενα από τη δική της τράπεζα σπόρων.

ΒΡΑΒΕΙΟ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΖΥΜΑΡΙΚΩΝ

Στην εταιρεία Αγροζύμη η οποία παράγει περισσότερα από 70 είδη ζυμαρικών από επιλεγμένες πρώτες ύλες, με στιβαρή υφή και εξαιρετική γεύση.

ΒΡΑΒΕΙΟ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΟΙΝΟΥ

Στο Κτήμα Γεροβασιλείου, πρωτεργάτη της τάσης των «μικρών παραγωγών», για τα υψηλής ποιότητας και παγκόσμιας αναγνώρισης κρασιά του που συνέβαλλαν στο να αποκτήσει το ελληνικό κρασί διεθνές προφίλ.

ΒΡΑΒΕΙΟ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΠΑΛΑΙΩΜΕΝΟΥ ΑΠΟΣΤΑΓΜΑΤΟΣ

Στην Οινοποιία Παρπαρούση, η οποία έχει συμβάλλει όσο λίγοι στη σύγχρονη οινική εικόνα του τόπου μας και εκτός από τα εξαίσια κρασιά της, παράγει ένα εξαιρετικό παλαιωμένο απόσταγμα οίνου.

ΒΡΑΒΕΙΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ

Στα «Καραμανλίδικα του Φάνη», μια ανατολίτικη σαλουμερία στην Ευριπίδου που από τη μέρα που άνοιξε πριν από περίπου πέντε χρόνια, είναι σταθερά στη λίστα του trip advisor με τα 10 καλύτερα μέρη για να φας στην Αθήνα.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με την ευγενική χορηγία της Εθνικής Τράπεζας και έκλεισε με μια όμορφη γιορτή στο Μέγαρο Μελά, όπου οι σεφ του «Γαστρονόμου» Νένα Ισμυρνόγλου, Αστέριος Κουστούδης, Λευτέρης Λαζάρου, Θοδωρής Παπανικολάου, Χριστόφορος Πέσκιας και Στέλιος Παρλιάρος μαγείρεψαν ελληνικά εδέσματα εμπνευσμένα από το Αιγαίο.

Media Gallery

  • image007_002.jpg

Πηγή άρθρου – businessnews.gr